ua en ru

Україна як і раніше не планує підвищувати тарифи на опалення, - Близнюк

В Україні не будуть підвищувати тарифи на опалення для населення в 2012 році. Про це журналістам заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року підвищення тарифів не буде і про це було заявлено не раз. До тих пір, поки не буде врегульовано питання по газу з Росією і Президент про це говорив, питання про підвищення тарифів стояти не буде", - заявив Близнюк.

Нагадаємо, вчора глава місії МВФ, яка працювала в Києві з 21 по 28 травня 2012 р., Кріс Джарвіс рекомендував уряду України підвищити тарифи на опалення для населення. Він нагадав що, це є одним з основних перешкод до отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ.

"Збільшення тарифів на газ та опалення для населення є важливою складовою для досягнення цієї мети. Рекомендуємо відразу здійснити суттєве підвищення тарифів і проводити регулярні підвищення в подальшому в рамках розписаного за часом плану щодо скасування субсидій. Також рекомендуємо виділити більше коштів для надання грошової підтримки найбіднішим верствам населення з метою відшкодування зростаючих платежів. Підняття цін сприятиме зниженню дефіциту НАК "Нафтогаз України", зменшенню імпорту та вивільнить ресурси для інвестування в національне виробництво і забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів", - вважає Джарвіс.