ua en ru

Україна планує в 2014 р. створити комісію регулювання транспорту для реформ галузі

Україна до 2014 р. планує створити національну комісію регулювання транспорту з метою реформування транспортної галузі. Про це сьогодні під час форуму транспортної інфраструктури повідомив координатор реформування транспортної галузі координаційного центру з впровадження економічних реформ при Президентові України Олександр Кава, передає кореспондент РБК-Україна.


"На 2014 р. основними завданнями у питанні реформування залізниць буде створення національної комісії регулювання транспорту, створення правового поля для її функціонування, створення акціонерного товариства. Завдання - розвиток швидкісного руху в Україні", - повідомив Кава.

За його словами, в 2014 р. планується прийняти новий закон про залізничний транспорт.

"Потрібно відзначити, що "Укрзалізниця" вже не справляється з датуванням пасажирських перевезень, тому вкрай актуальним є перехід від перехресного субсидування до економічно обґрунтованих тарифів. В наступному році ми зможемо вийти на нове тарифне регулювання вантажів", - додав він.
Також Кава зазначив, що на 2014 р. планується розвиток швидкісного залізничного руху в Україні, активізація закупівлі нових електровозів і створення спільного підприємства з чеською компанією Skoda.

Крім того, стосовно автодоріг Кава повідомив, що в найближчі місяці буде завершена передача 119 тис. км доріг місцевого значення місцевій владі.
"В найближчі місяці буде завершена передача 119 тис. км доріг місцевого значення місцевій владі, тоді як за "Укравтодором" залишиться 51 тис. км доріг державного значення", - додав він.

За словами чиновника, в 2014 р. багато уваги буде приділено впровадженню принципів державно-приватного партнерства, у тому числі шляхом проведення концесійних конкурсів та укладення довгострокових договорів на утримання автодоріг.
"Планується будівництво автодороги Е40 від Львова до польського кордону, реконструкція підходів до Києву і об'їздів Дніпропетровська і Донецька. Також будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі та Кременчуці і через Південний Буг у Миколаєві", - сказав Кава.