ua en ru

Україна планує збільшувати аграрний товарообіг з Азербайджаном

Україна планує збільшувати аграрний товарообіг з Азербайджаном Фото: Тарас Кутовий

Українська агропродукція з року в рік отримує все більшу популярність на зовнішніх ринках

Україна планує збільшувати аграрний товарообіг з Азербайджаном. Про це сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі із делегацією Азербайджанської Республіки на чолі з міністром економіки Шахіном Мустафаєвим, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Україна - потужний гравець у системі забезпечення світової продовольчої безпеки. Агропромисловий комплекс нашої країни не тільки нарощує виробництво, а й збільшує експорт продукції. Вважаю, що для зростання товарообігу між Україною та Азербайджаном є усі передумови", - наголосив Кутовий.

Міністр наголосив, що українська агропродукція з року в рік отримує все більшу популярність на зовнішніх ринках.

"Продукція українських аграріїв з року в рік отримує все більшу популярність на зовнішніх ринках. Це свідчить про високу якість та конкурентоспроможність українських продуктів. Вважаю, що вона так само має сподобатися й азербайджанським покупцям", - підкреслив він.

У свою чергу азербайджанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні товарообігу з Україною.

"Азербайджанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні товарообігу з Україною як у кількісних показниках, так і у розширенні номенклатури постачань. Зокрема: з України - соняшникової олії, зернових, сої, кукурудзи, м’яса, шоколаду; до України - овочів, фундука, вина, чаю тощо. Також делегація Азербайджану вбачає перспективним участь в інвестиційних проектах аграрного сектору України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, експорт української аграрної продукції до Євросоюзу в 2016 році виріс на 68,2 млн доларів і склав 4,12 млрд доларів.