ua en ru

Україна планує розвивати інфраструктуру на кордонах із країнами ЄС

Україна планує розвивати інфраструктуру на кордонах із країнами ЄС Фото: голова МІУ Володимир Омелян

Про це сьогодні заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в Одесі

Україна має намір побудувати прикордонну інфраструктуру на кордоні між Україною та Європейським союзом. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час сьогоднішньої зустрічі із заступником міністра інфраструктури і будівництва Республіки Польща Єжи Шмитом в Одесі, повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

"Ми б хотіли спільно з польською, румунською та словацькою сторонами звернутися до Єврокомісії з ініціативою про спільний розвиток прикордонної інфраструктури на кордоні між Україною та ЄС", - зазначив Омелян.

За словами глави Мінінфраструктури, останнім часом спостерігаються значні автомобільні черги на пунктах пропуску з Польщею. "Це свідчення не поганої роботи митників і прикордонників, а того, що у нас недостатньо розвинена інфраструктура", - наголосив Омелян.

Як зазначається, сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема, в залізничній і авіаційній галузях. За словами Єжи Шмита, зараз є широка міжнародна підтримка з реалізації проекту Via Carpathia, який має з'єднати північ Європи з півднем.

Нагадаємо, сьогодні вранці на кордоні з Польщею у пробках стояло понад 650 автомобілів.