ua en ru

Україна не планує обмежувати експорт м'яса, - Гройсман

Україна не планує обмежувати експорт м'яса, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін запропонує низку рішень, які дозволять наповнити внутрішній ринок м'ясом і знизити ціну на нього

Україна не планує обмежувати експорт м'яса. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє "Урядовий портал".

"Експорт обмежувати не будемо. Натомість є рішення, ми покажемо", - сказав Гройсман.

Крім того, Гройсман зазначив, що Кабінет міністрів України запропонує низку рішень, які дозволять наповнити внутрішній ринок м'ясом і, таким чином, знизити ціну на нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чотири українських тваринницьких підприємства отримали 12 вересня право експорту на ринок Європейського Союзу. З цих підприємств - по одному з виробництва яєць, молока і молокопродуктів, і два виробника риби і рибної продукції.

Відтепер в країни Європейського Союзу мають право експорту 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.

Також в Євросоюз можуть експортувати свої товари 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-пухові сировину, шкури, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.