ua en ru

Чотири українські підприємства отримали право експорту продукції в ЄС

Чотири українські підприємства отримали право експорту продукції в ЄС Фото: сир (cheesepixabay.com)

Тваринницькі підприємства постачатимуть яйця, молочну продукцію, рибу в ЄС

Чотири українських тваринницьких підприємства отримали 12 вересня право експорту на ринок Європейського Союзу. Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби України

Повідомляється, що з цих підприємств - по одному з виробництва яєць, молока і молокопродуктів, і два виробника риби і рибної продукції.

Повідомляється, що відтепер в країни Європейського Союзу мають право експорту 286 українських підприємств, у тому числі 106 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока і молочних продуктів.

Також в Євросоюз можуть експортувати свої товари 180 підприємств-виробників нехарчових продуктів тваринного походження, таких як пухо-пухові сировину, шкури, корми для непродуктивних тварин, субпродукти нехарчові, племінний матеріал, інші нехарчові продукти тваринного походження.

Протягом 2016-2017 років Держпродспоживслужба проводила переговори з 22 країнами експорту української продукції тваринного походження на зарубіжні ринки.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що частка експорту українських товарів в країни Європейського союзу досягла 40%.