ua en ru

Україна передала ОБСЄ докази обстрілів бойовиками житлових районів з "Градів"

Україна передала ОБСЄ докази обстрілів бойовиками житлових районів з "Градів" Фото: БМ-21 "Град"

СЦКК пропонує тристоронній контактної групи розслідувати цей випадок

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації СЦКК передала місії ОБСЄ докази обстрілів бойовиками населених пунктів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"У період з 20.13 до 20.14 16 листопада бойовиками з РСЗВ "Град" були обстріляні житлові сектору населеного пункту Красногорівка, а з 20.40 до 20.56 житлові сектору населеного пункту Гірник Донецької області. Всього було випущено 12 ракет. Докази здійснених обстрілів, зафіксовані технічними засобами спостереження і передані СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз українською стороною СЦКК готуються відповідні пропозиції щодо розгляду та ретельного розслідування зазначеного питання в рамках тристороннього контактної групи.

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що обстріл відбулися напередодні зустрічі підгрупи з питань безпеки в Мінську", - зазначили в СЦКК.

На думку української сторони СЦКК, в активності бойовиків простежується тенденція до штучного загострення обстановки напередодні проведення переговорів щодо врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, вчора ввечері терористи двічі обстрілювали мирні населені пункти з реактивних систем залпового вогню "Град", загалом, випустивши 12 реактивних снарядів.