ua en ru

Україна передала Нідерландам картини, знайдені після крадіжки в 2005

Україна передала Нідерландам картини, знайдені після крадіжки в 2005 Фото: Юрій Луценко

СБУ протягом 10 місяців свого розслідування змогла повернути картини

Україна передала Нідерландам картини, які були викрадені з музею Westfries в 2005 році, а в подальшому перевезені на територію України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У ході церемонії передачі картин в голландському посольстві генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, СБУ протягом 10 місяців свого розслідування змогла повернути картини.

"Є задоволення особисто побачити результат своєї роботи. Я хотів би привітати в першу чергу СБУ, яка після 10-річної крадіжки змогла протягом 10 місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу...Є прекрасна можливість подарувати красу і врятувати світ, яка випадає нечасто, ми будемо з радістю робити і таку частину своєї роботи", - заявив Луценко.

Про прекрасне Україна передала Нідерландам полотна голландських художників ХVII-ХVIII століть, викрадених у 2005 році з...

Опубліковано Ларисою Сарган 16 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти з Нідерландів підтвердили справжність картин, які були викрадені з музею Westfries в 2005 році, а в подальшому перевезені на територію України.