ua en ru

Україна передала НАТО доповідь про підтримку РФ міжнародного тероризму

Україна передала НАТО доповідь про підтримку РФ міжнародного тероризму Фото: засідання Парламентській Асамблеї НАТО у Тбілісі

Доповідь про взаємодію Росії з терористичними організаціями була підготовлена в Україні

Україна передала доповідь у НАТО про підтримку Росією міжнародного тероризму. Про це заявила голова делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз, повідомляє прес-служба БПП.

Зазначено, що на засіданні ПА НАТО у Тбілісі (Грузія) віце-президент організації Раса Юкнявічене презентувала ґрунтовну презентацію щодо Росії.

Зокрема, віце-президент наголосила на тому, що РФ займається підривом політичних систем країн НАТО, веде агресивну інформаційну пропаганду Росії в цих країнах, а також висловила розуміння та підтримку Україні, яка заборонила російські телеканали.

Своєю чергою Фріз наголосила, що часто недооцінюється саме інформаційний компонент неконвенційної війни, яку сьогодні Росія веде не лише проти України, а й проти країн-членів НАТО.

"Дозвольте передати Вам доповідь, підготовлену в Україні про взаємодію Росії з терористичними організаціями, канали їх комунікації та координації. Я думаю, що він може бути корисним для Вашої доповіді на завершальній стадії", - наголосила голова української делегації.

Фріз також додала, що Україна у 2016 році у Штаб-квартирі НАТО передала матеріали та доповідь стосовно того, що глава РФ Володимир Путін робить у Криму.

"Фактично він перетворює колись квітучий український півострів на сучасну мілітарну базу, міць якої буде спрямована проти членів країн НАТО", - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс продовжуватиме близьке співробітництво з Україною, буде надавати політичну і практичну підтримку, щоб міжнародні спостерігачі змогли продовжити свою місію на Донбасі.