ua en ru

НАТО буде продовжувати близьке співробітництво з Україною, - Столтенберг

НАТО буде продовжувати близьке співробітництво з Україною, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг

НАТО не шукає конфлікту з РФ, але змушене реагувати на силу

У НАТО продовжуватимуть близьке співробітництво з Україною, будуть надавати політичну і практичну підтримку, щоб міжнародні спостерігачі змогли продовжити свою місію на Донбасі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг за підсумками зустрічі глав держав НАТО, яка проходила сьогодні в Брюсселі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо продовжувати наше близьке співробітництво з Україною, надавати політичну і практичну підтримку, щоб міжнародні спостерігачі змогли продовжити свою місію на Донбасі" - заявив Столтенберг.

При цьому генсек Альянсу підкреслив, що НАТО не шукає з Росією конфлікту, але змушене реагувати на силу, яку Росія використовує по відношенню до сусідів.

"Ми не шукаємо конфронтації з Росією, але Росія використовувала силу для того, щоб анексувати Крим і дестабілізувати Україну. НАТО повинно було відреагувати, але з іншого боку ми шукаємо діалогу з Росією", - запевнив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Германи Ангела Меркель назвала "сильним сигналом" намір НАТО приєднатися до коаліції з боротьби з терористами "Ісламської держави".