ua en ru

Місія Кокса-Квасьнєвського представить фінальний звіт 14 листопада

Україна очікує заключного звіту місії Європейського Парламенту під керівництвом Пета Кокса та Александра Квасьнєвського 14 листопада 2013 р. Про це вчора заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час зустрічі з делегацією політичної групи ЄП, передає прес-служба МЗС України.

Україна очікує заключного звіту місії Європейського Парламенту під керівництвом Пета Кокса (на фото ліворуч) та Александра Квасьнєвського (на фото праворуч) 14 листопада 2013 р. Про це вчора заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час зустрічі з делегацією політичної групи ЄП, передає прес-служба МЗС України.

Під час зустрічі були обговорені питання внутрішніх реформ в Україні, зокрема, у напрямку реформування органів прокуратури та виборчого законодавства. Окрему увагу було приділено діяльності місії Кокса-Квасьнєвського.

Міністр також висловив сподівання, що угода про асоціацію з ЄС буде ратифікована ще нинішнім складом ЄП, тобто в першій половині 2014 р.

Кокс і Квасьнєвський перебували з черговим візитом в Україні 29-31 жовтня. Під час візиту вони провели зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, міністром юстиції Оленою Лукаш, засудженою екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко та лідерами опозиції, а також провели розмову зі спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком.

Вони закликали українські владу і опозицію до діалогу і консенсусу в питанні лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном.

"Зважаючи на історичну можливість підписати угоду про асоціацію між ЄС та Україною у Вільнюсі й відзначаючи, що для вирішення питань, які лишилися, у розпорядженні є дуже мало часу, ми закликаємо і проурядові, і опозиційні партії у Верховній Раді докласти всіх зусиль для досягнення консенсусу щодо подальших законодавчих кроків і зробити це якомога швидше", - йшлося в заяві місії.

Раніше місія запропонувала варіант "часткового помилування" Юлії Тимошенко.