ua en ru

Україна очікує, що питання недопустимості "виборів" в ОРДЛО буде ключовим на засіданні ТКГ

Україна очікує, що питання недопустимості "виборів" в ОРДЛО буде ключовим на засіданні ТКГ Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Україна очікує від РФ і ії представників публічного засудження "виборів" в ОРДЛО

Україна очікує, що питання недопустимості "виборів" в самопроголошених "Донецькій/Луганській народних республіках" буде ключовим на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про це у Facebook написала представник україни у гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

Як зазначається, сьогодні, 19 вересня, у Мінську відбудеться чергове засідання контактної групи по Донбасу.

Геращенко повідомила, що вчора, 18 вересня, у ході зустрічі нардепів з представником ОБСЄ в ТКГ Мартіном Сайдіком особлива увага була акцентована на неприпустимості проведення будь-яких фейкових "виборів", які не відповідають українському законодавству, на території ОРДЛО.

Зокрема, нардепи попросили Сайдіка поставити питання неприпустимості псевдовиборів у листопаді цього року на окупованих територіях.

Крім того, Україна очікує публічної реакції з боку Російської Федерації щодо "виборів" в ОРДЛО, "які йдуть врозріз з буквою і духом мінських угод, й працюють на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів".

"Ми очікуємо від Москви і ії представників публічного засудження "виборів" і публічної відмови від реалізації цього кремлівського сценарію. Очікуємо, що саме ця тема - має бути ключовою на ТКГ сьогодні", - написала Геращенко.

Україна очікує, що питання недопустимості "виборів" в ОРДЛО буде ключовим на засіданні ТКГ

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що бойовики "ДНР" та "ЛНР" призначили "вибори" ватажків псевдореспублік на 11 листопада 2018 року.

Зазначимо, у Держдепі США вважають, що проведення фіктивних "виборів" на окупованому Донбасі суперечить зобов'язанням Російської Федерації за мінськими угодами.

Крім того, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявляв, що оголошені в "ДНР" та "ЛНР" так звані "вибори" є нелегітимними.