ua en ru

Україна очікує поставок 560 тис. тонн антрациту з альтернативних джерел, - Насалик

Україна очікує поставок 560 тис. тонн антрациту з альтернативних джерел, - Насалик Фото: Ігор Насалик

Україна отримує вугілля з шахт в зоні АТО, які зареєстровані на контрольованій території

З альтернативних джерел в Україну має бути доставлено 560 тисяч тонн вугілля антрацитової групи. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день зафрахтовано більше 560 тисяч тонн антрацитової групи, яка поставляється з альтернативних джерел. Зокрема, на сьогоднішній день поставляє антрацитову групу не тільки "Центренерго", який має вплив безпосередньо на Фонд державного майна і можливо, Міністерство енергетики, але і група ДТЕК і група Технова", - заявив Насалик.

Міністр зазначив, що вчора група ДТЕК доставила 77 тисяч тонн вугілля. За його словами, Україна споживає у теплових генераціях 24,5 мільйона тонн вугілля, 9,2 мільйони тонн з яких належать до антрацитової групи, яка не видобувається на контрольованій території.

"Антрацитову групу вугілля, яку на сьогоднішній день Україна отримує з зони АТО, це вугілля з шахт, які зареєстровані і платять податки на території України", - додав Насалик.

Нагадаємо, раніше міністр заявив, що через порти в Україні щомісяця можна імпортувати 550-600 тисяч тонн вугілля.