ua en ru

Через порти в Україну можна щомісячно імпортувати до 600 тис. тонн вугілля, - Насалик

Через порти в Україну можна щомісячно імпортувати до 600 тис. тонн вугілля, - Насалик Фото: міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

За словами міністра, потреба України в антрациті становить 9,2 млн тонн

Через порти в Україну щомісяця можна постачати 550-600 тисяч тонн вугілля. Про це сьогодні на спільному засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Комітету у закордонних справах заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде зустріч із представниками всіх портів, які є в Україні, ми будемо дивитися логістику можливості постачання вугілля за межами України через порти. На сьогоднішній день це приблизно 550-600 тисяч тонн, які ми щомісяця можемо поставляти з логістики портів, тобто за межами зони АТО ", - заявив Насалик.

Міністр також додав, що формули поставки вугілля "Роттердам плюс" і "Польща плюс" не можуть забезпечити потреби України в антрациті в повному обсязі.

Крім того, за його словами, з червня по серпень 2016 було використано на 2 млн тонн вугілля антрацитної групи більше, ніж в минулому році.

"Варто відзначити, що не працювали 2 блоку, тому ми працювали тільки на 9 блоках. Якби ми працювали в штатному режимі, сьогодні взагалі не знали, куди подіти антрацит", - додав Насалик, зазначивши, що зараз потреба у вугіллі антрацитної групи, який не видобувається на контрольованій території, становить 9,2 млн тонн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість перед шахтарями державних шахт зараз становить 355 млн гривень.