ua en ru

Україна очікує на летальну зброю від ЄС та Канади

Україна очікує на летальну зброю від ЄС та Канади Фото: летальна зброя (flickr.com-usarmyeurope_images)

Про це заявив голова Верховної ради України під час безпекового форуму

Україна очікує, що Європейський союз та Канада нададуть Україні летальну зброю за прикладом Сполучених Штатів Америки (США). Про це під час міжнародного без пекового форуму у Києві заявив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємось, що таке рішення, яке прийняли США буде прийнято і нашими партнерами з Євросоюзу та Канади", - заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Литовської Республіки Саулюс Скверняліс закликав закордонних партнерів надавати Україні летальну зброю.

Зазначимо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік. Закон налічує 2232 сторінки і передбачає розподіл видатків на 1,3 трильйона доларів. У ньому зокрема збільшено фінансування на підтримку України, цього року допомога становитиме 620,7 млн доларів, що перевищує відповідний минулорічний кошторис.

Раніше міністр оборони Степан Полторак після зустрічі у Вашингтоні з керівництвом Пентагону підтвердив, що Україна отримає американське летальну зброю, зокрема протитанкові комплекси "Джавелін", найближчим часом. Згодом посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що передача Україні протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" проходить процедуру затвердження в Конгресі США.