ua en ru

Україна очікує від Канади умов для отримання безвізового режиму, - посол

Україна очікує від Канади умов для отримання безвізового режиму, - посол Фото: скоро Україна може отримати безвізовий режим з Канадою

Як зазначає посол, робота над отриманням безвізового режиму з Канадою триває

Україна очікує від Канади умови для отримання безвізового режиму. Про це сьогодні під час ХІІ Наради керівників закордонних дипломатичних місій журналістам заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у Канаді Андрій Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.


"Ми з періодичністю у місяць-два "гасимо" чергову хвилю новин про те, що вже завтра Канада введе безвізовий режим для нас. Це неправда. Ми повинні розуміти, що завтра на блюдечку нам ніхто цей безвізовий режим не дасть. Але при всьому цьому це станеться і ми зараз шукаємо, як це зробити", - заявив Шевченко.

За його словами, наразі Україна намагається "затягнути" Канаду у зрозумілий процес, коли стануть відомі критерії, за умови виконання яких безвізовий режим стане можливим.

"Робота йде, ми працюємо і шукаємо аргументи", - зазначив Шевченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін розраховує на отримання безвізового режиму з ЄС у найближчі місяці.