ua en ru

Україна заперечує порушення повітряного простору Білорусі

Україна заперечує порушення повітряного простору Білорусі Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

Послу України в Мінську вручили ноту з-за порушення повітряного простору Білорусі

Літак DA-42 Державної прикордонної служби України не порушувала повітряний простір Республіки Білорусь. Про це Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Літак DA-42 Державної прикордонної служби України 25 вересня виконував плановий політ з метою повітряного моніторингу державного кордону на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів. Суміжна сторона завчасно було попереджено про виконання польотів відомчим літаком на зазначених ділянках", - написав Слободян.

Він повідомив, що літак DA-42 обладнаний системою вторинної локації, що дозволяє органам управління повітряним рухом відстежувати політ літака. Тому "Украерорух" спостерігав політ літака. За їх інформацією порушень державного кордону не зафіксовано.

Радіотехнічні підрозділи Повітряних Сил ЗС України також спостерігали політ літака. Порушень державного кордону з їх боку не зафіксовано.

За матеріалами об'єктивного контролю відомчої системи відстеження маршруту польоту літака "Авиатрекинг" - порушень ДК не зафіксовано.

Слободян додав, що Держприкордонслужба ще раз перевірить всю технічну документацію, що стосується даного польоту для об'єктивного встановлення істини.

Нагадаємо, раніше посла України в Білорусі Ігоря Кизима запросили у Міністерство закордонних справ Білорусі для вручення ноти у зв'язку з порушенням повітряного простору республіки.