ua en ru

Україна відкрила консульство в канадському Едмонтоні

Україна відкрила консульство в канадському Едмонтоні Фото: відкриття консульства України в Едмонтоні (Зоряна Сцібан)

У Канаді з'явилось ще одне консульство України

У Канаді в Едмонтоні -столиці канадської провінції Альберта - відкрили Генеральне консульство України. Про це РБК-Україна повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Канаді.

За його словами, в урочистостях, які закінчилися у ніч на суботу, 8 вересня, за київським часом, узяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Це знакова подія. Цим самим Україна визнає особливу роль, яку відіграла українська громада на Заході Канади, а також відкриває двері для торгівельних та інвестиційних контактів", - заявив міністр Клімкін після церемонії перерізання стрічки.

Після церемонії відкриття установи міністр особисто привітав першого відвідувача Генконсульства - дворічного Данила, - якому оформили документ про набуття громадянства України.

Як пояснив посол України у Канаді, на сьогодні у провінції Альберта проживає понад 350 тисяч канадців українського походження. Крім того новоутворене консульство обслуговуватиме інші провінції Західної Канади - Саскатчеван, Британську Колумбію, а також Юкон та Північно-Західні Території.

Консульство в Едмонтоні стало першим, яке Україна відкрила після початку російської агресії. До цього часу в Канаді працювали українське Посольство в Оттаві та консульство в Торонто.

Нагадаємо, у Хорватії в понеділок, 20 серпня, відбулось урочисте відкриття Почесного консульства України. Нова дипломатична установа запрацювала у місті Спліт, що є другим за величиною в країні містом - після столиці Загреб.