ua en ru

Україна відкриє ще одне консульство в Канаді

Україна відкриє ще одне консульство в Канаді Фото: Андрiй Шевченко (wikipedia.org)

Посольство планує прийняти першого громадянина 7 вересня

Україна відкриє генконсульство в канадському Едмонтоні 7 вересня. Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Шевченко пояснив, що таким чином буде забезпечена присутність України в західній частині Канади.

"7 вересня цього року ми плануємо прийняти першого громадянина України в Едмонтоні і цим почати роботу українського Генерального консульства в провінції Альберта", - сказав посол.

За його словами, захід Канади - "український край".

"Захід Канади - це, можна сказати, український край: 15% українців налічується у Манітобі, 14% у Саскачевані, 13% в Альберті. Ми говоримо про сотні тисяч канадців українського походження, тому дуже важливо, щоб вони бачили українську присутність... якщо ви живете в Ванкувері або в Калгарі, то, щоб дістатися до нашого консульства в Торонто, будуть потрібні сотні, а то й тисячі доларів, а також кілька днів часу", - пояснив дипломат.

Шевченко сподівається, що відкриття консульства буде важливим і для налагодження контактів з бізнесом.

Нагадаємо, експорт українських товарів до Канади за січень-травень 2018 року зріс на 37%, про що повідомив президент України Петро Порошенко. За його словами, з дня набрання чинності угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою пройшов рівно рік. Це призвело до того, що за підсумками 2017 року експорт українських товарів виріс на 74%.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Канада виділить 30 млн технічної допомоги для України.