ua en ru

Україна відмовиться від електроенергії з РФ після відновлення своїх потужностей, - Демчишин

Україна відмовиться від електроенергії з РФ після відновлення своїх потужностей, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Міністр енергетики назвав головні фактори енергетичної кризи в Україні

Україна відмовиться від електроенергії з Російської Федерації після відновлення своїх потужностей. Про це сьогодні заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час прийому громадян, передає прес-служба відомства.

"Завдяки підписаній з РФ прямий угоді було використано імпортну електроенергію для забезпечення потреб українських споживачів. Контракт спрацював саме так, як і планувалося - як страховка у випадку форс-мажору, і імпорт буде припинено, як тільки ми відновимо власні потужності", - повідомив Демчишин.

Він зазначив, що літні місяці цього року призвели до найбільшої з часу проходження опалювального сезону навантаженні на електроенергетику країни.

Серед факторів, які викликали кризу в українській енергетиці, він назвав зупинку деяких блоків ТЕС, ремонт обладнання, брак вугілля (антрациту) і загострення обстрілу об'єктів інфраструктури, які розташовані поруч з зоною АТО, низьке виробництво на гідроелектростанціях у зв'язку з низьким рівнем води.

Міністр також додав, що група фахівців уже відбула на приватні ТЕС, які зупинили блоки, щоб з'ясувати, наскільки виправданим є проведення позапланових ремонтів.

Також міністерство веде роз'яснювальну роботу з компанією ДТЕК, переконуючи більш рівномірно забезпечувати їх станції вугіллям.

Українські енергетики продемонстрували професіоналізм під час проходження навантажень на енергосистему за надвисоких тем...

Posted by Міністерство енергетики та вугільної промисловості України on 13 августа 2015 г.

Нагадаємо, як повідомлялося, Україні через дефіцит електроенергії довелося перейти від тимчасової схеми імпорту в "аварійному режимі" до закупівлю енергії з Росії за комерційним контрактом з "Інтер РАО".