ua en ru

Україна відмовилася від участі в 47-ї Генасамблеї ПАЧЕС

Україна відмовилася від участі в 47-ї Генасамблеї ПАЧЕС Фото: Людмила Денисова

Сесія Генасамблеї ПАЧЕС запланована на 28-30 червня в Москві

На засіданні парламентського комітету з закордонних справ було прийнято рішення про відмову України від участі в 47-ї Генеральної Асамблеї ПАЧЕС, яка запланована на 28-30 червня 2016 року у Москві. Про це керівник Постійної делегації Парламентської Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва Людмила Денисова написала в Facebook.

"минулого, 46-ї Генасамблеї, яка відбулася в Бухаресті, українська делегація провела акцію протесту під час виступу голови Держдуми Наришкіна в знак початку головування Росії в ПАЧЕС. Наша делегація виступила з вимогою повернути Крим Україні і припинити вторгнення російських військових на Донбас. Ми ще там попередили, що Україна не братиме участі у заходах, які будуть проходити на території Росії, і проведення в Москві наступного Генасамблеї ПАЧЕС Україна бойкотує", - підкреслила Людмила Денісова.

Вона також повідомила, що вже підготовлено лист від голови ВР Володимира Гройсмана до міністра закордонних справ Павла Клімкіна з проханням дати доручення дипломатичним представництвам України за кордоном провести належну роботу з вироблення загального підходу серед держав-членів Організації ЧЕС щодо відмови від участі в 47-ї Генеральної Асамблеї ПАЧЕС

Також народні депутати-члени Комітету підтримали необхідність проведення такої роботи і вирішили також звернутися до комітетів у закордонних справах парламентів держав-членів ПАЧЕС з проханням бойкотувати участь їх національних делегацій в 47-ї Генеральної Асамблеї ПАЧЕС у Москві.

Сьогодні на засіданні Комітету у закордонних справах народні-депутати-члени Комітету одноголосно підтримали мою пропозиц...

Опубліковано Людмила Денісова 27 січня 2016 р.

Нагадаємо, ПАРЄ РФ позбавила права голосу в асамблеї у квітні 2014 року.