ua en ru

Україна залишається серед пріоритетів роботи Керрі на перехідний період

Україна залишається серед пріоритетів роботи Керрі на перехідний період Фото: спікер Держдепу США Джон Кірбі розповів про порядок денний Джона Кірбі на найближчі два місяці

Ситуація в Україні як і раніше домінуватиме в порядку денному держсекретаря США Джона Керрі

Ситуація в Україні та Європі буде одним із пріоритетів діяльності держсекретаря США Джона Керрі в найближчі два місяці, під час так званого перехідного періоду. Про це пыд час брифінгу 17 листопада заявив спікер Госдепу Джон Кірбі.

"Ми не можемо коментувати порядок денний перехідної адміністрації", - повідомив Кірбі у відповідь на запитання, на яких міжнародних проблемах сфокусується перехідна адміністрація обраного президента США Дональда Трампа.

Тим не менш, він зазначив, що пріоритетними напрямком роботи Держдепу до завершення повноважень адміністрації залишаються ситуація в Україні, ІДІЛ, сирійський і єменський конфлікти.

"Очевидно, що ситуація в Україні та Європі буде й надалі, я думаю, домінувати в його (Керрі, - ред.) порядку денному", - зазначив він.

Також на порядку денному Держдепартаменту залишаються кліматичні зміни, міжнародна торгівля та економічний розвиток.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі обговорив "усі аспекти" з питань Алеппо, Сирії та України з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим на зустрічі в рамках саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Перу.