ua en ru

Україна залишилася лідером за кількістю скарг у ЄСПЛ проти неї

Україна залишилася лідером за кількістю скарг у ЄСПЛ проти неї Фото: ЄСПЛ

У 2016 році значно збільшилася кількість скарг в ЄСПЛ порівняно з попередніми двома роками

Голова ЄСПЛ Гвідо Раймонді заявив, що Україна залишилася лідером за кількістю скарг у Європейський суд з прав людини проти української держави. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, у суді констатують значне збільшення скарг, які були подані до суду протягом 2016 року, порівняно з попередніми двома роками. За словами Раймонді, станом на кінець 2016 року кількість скарг, які очікують на розгляд у суді, становила 79 750, що на 23% більше, ніж роком раніше (64 850 справ). Майже чверть з них - проти держави Україна.

Він уточнив, що збільшення кількості поданих скарг насамперед пов'язано з ситуацією у трьох країнах: Угорщині та Румунії - через скарги на умови утримання у місцях позбавлення волі, та Туреччині - у зв'язку з масовими репресіями, які відбуваються в країні після невдалої спроби військового перевороту у липні 2016 року.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Україна зайняла 78-е місце в рейтингу верховенства права, складеному міжнародною незалежною організацією World Justice Project. Всього до рейтингу увійшли 113 країн.