ua en ru

Україна до осені заключить із Кенією угоди у сфері торгівлі та авіасполучень

Україна до осені заключить із Кенією угоди у сфері торгівлі та авіасполучень Фото: зустріч глав МЗС України та Кенії (facebook.com/pavloklimkin.ua)

Україна та Кенія восени проведуть двосторонню економічно-торговельну комісію

До осені 2018 року Україна має заключити із Кенією угоди про співпрацю у низці сфер, втому числі у сфері торгівлі та авіасполучень. Про це за результатами зустрічі у Найробі із міністром закордонних справ і торгівлі Кенії Монікою Джумою повідомив глава українського МЗС Павло Клімкін у Facebook.

"Відзначаючи 25-річчя встановлення дипвідносин між Києвом та Найробі, ми за минулий рік добилися більш ніж двократного зростання торгівлі і плануємо ще тісніше співробітництво. До осені маємо фіналізувати з Кенією угоди у сфері торгівлі, сільського господарства, повітряних сполучень та освіти, а восени - провести двосторонню економічно-торговельну комісію", - зазначив Клімкін.

За словами глави МЗС, українсько-кенійський товарообіг в минулому році збільшився в два з половиною рази і досяг 100 млн доларів.

Україна до осені заключить із Кенією угоди у сфері торгівлі та авіасполученьУкраїна до осені заключить із Кенією угоди у сфері торгівлі та авіасполученьУкраїна до осені заключить із Кенією угоди у сфері торгівлі та авіасполучень

Фото: зустріч глав МЗС України та Кенії (facebook.com/pavloklimkin.ua)

Додамо, що Кенію Павло Клімкін відвідав уперше. Також він запросив кенійську колегу Моніку Джуму відвідати Україну при першій же нагоді.

Нагадаємо, раніше Клімкін зустрівся із міністром закордонних справ Албанії. У ході зустрічі було погоджено поглиблення розвитку контактів Албанії та України в питаннях економіки та торгівлі.