ua en ru

Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка

Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка Фото: листівка з Романом Сущенком (УНІАН)

Представник України також нагадав про переслідування владою РФ інших журналістів, які виступають проти її агресії

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення журналіста Романа Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення. Про це заявив у п'ятницю на засіданні Четвертого комітету Генасамблеї ООН перший секретар Постійного представництва України при організації Олег Ніколенко, передає "Укрінформ".

"Ми засуджуємо жорстоке переслідування Росією українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий за грати за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка", - наголосив Ніколенко.

Представник України також нагадав про переслідування та репресії російською владою інших журналістів, які виступають проти агресії РФ, у тому числі в окупованому Криму.

"Останній такий випадок трапився з кримським журналістом Миколою Семеною, який отримав у вересні умовний термін позбавлення волі на два з половиною роки та заборону на ведення журналістської діяльності протягом трьох років за сфабрикованими звинуваченнями", - зауважив дипломат.

Він наголосив на важливості для міжнародної спільноти й надалі утримувати в центрі уваги питання, пов'язані з наступом на свободу ЗМІ на окупованих територіях України, та оперативно реагувати на всі атаки проти вільних медіа.

Нагадаємо, адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив, що слідство у справі його підзахисного, якого в РФ звинувачують у шпигунстві, завершене.