ua en ru

Україна однією з перших країн світу розробила стратегію низьковуглецевого розвитку

Україна однією з перших країн світу розробила стратегію низьковуглецевого розвитку Фото: Остап Семерак (kmu.gov.ua)

Розроблено стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року

Україна ввійшла в десятку перших країн світу, яка розробила стратегію низьковуглецевого розвитку. Про це на конференції проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні": "На шляху до енергоефективності: виклики, реформи, успіхи" повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект є успішним, він об'єднав декілька міністерств. Він охопив більшу сферу, ніж закладено в цій назві… Пріоритетами успішних урядів світу є боротьба зі зміною клімату, захист навколишнього середовища. Ще за півроку ми розробили національний план, далі ми разом з USAID підготували стратегію низьковуглецевого розвитку. Я дуже радий, що Україна ввійшла в 10 перших країн світу, яка розробила такий документ. Сьогодні цей документ вже схвалено урядовою групою" , - сказав Семерак.

Зазначимо, в минулому році Мінприроди за підтримки USAID завершило розробку Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року.

"Ключовий розділ стратегії стосується декарбонізації вітчизняної сфери енергетики. Оскільки 65% викидів парникових газів виробляє саме енергетичний сектор", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 65% викидів парникових газів в Україні виробляє енергетичний сектор. На даному етапі вуглецеємність ВВП України в 3,3 рази перевищує показник країн ЄС.