ua en ru

Сенцов голодує 100 днів: Україна в черговий раз вимагає від Росії звільнити політв'язня

Сенцов голодує 100 днів: Україна в черговий раз вимагає від Росії звільнити політв'язня Фото: Олег Сенцов (facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

Україна просить міжнародних партнерів посилити тиск на Росію

Міністерство закордонних справ України (МЗС) в черговий раз звернулося до Російської Федерації (РФ) з вимогою звільнити українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 100-й день. Про це написала прес-секретар відомства Мар’яна Беца на своїй сторінці у Twitter.

Беца нагадала, що Сенцов голодує вже 100 днів.

"Страшна цифра. Людське життя - найвища цінність. Вимагаємо від РФ негайно звільнити Олега", - написала речник МЗС.

Сенцов голодує 100 днів: Україна в черговий раз вимагає від Росії звільнити політв'язня

Також вона зазначила, що Україна звертається до партнерів та міжнародних організацій з проханням посилити тиск на Росію задля звільнення усіх українських політв'язнів Кремля.

Сенцов голодує 100 днів: Україна в черговий раз вимагає від Росії звільнити політв'язня

Нагадаємо, 8 серпня 2018 року сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, Олег Сенцов знаходиться в критичному стані. За словами Каплан, Сенцов почувається погано і зараз майже не встає.

"Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення", - зазначила сестра Сенцова.

Вона також додала, що Європейський суд з прав людини наполягає на переведенні в цивільну лікарню. Проте Олег відмовився, оскільки вважає, що не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв у реанімацію, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній.

В свою чергу у Міністерстві закордонних справ прокоментували останню інформацію про катастрофічний стан здоров'я українського режисера Сенцова.

За словами Беци, ситуація зі здоров'ям Сенцова, який голодує з 16 травня 2018 року, є досить тривожною.