ua en ru

Україна звернеться до "Червоного хреста", якщо не зможе поставляти своїм військам в Криму продовольство, - Турчинов

Україна звернеться до "Червоного хреста", якщо не зможе поставляти своїм військам в Криму продовольство та воду.

Україна звернеться до "Червоного хреста", якщо не зможе поставляти своїм військам в Криму продовольство та воду. Про це заявив в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на спільній прес-конференції з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном у Києві.

"Коли в пресу вкидається інформація, що військові не знають, що їм робити - це неправда. Міністерство оборони та Генштаб ставить завдання: захищати своїх кораблі, свою частини та території від нападників. І там, де наші військові діють відповідно до статуту, законів та Конституції України, такі провокації провалюються", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що влада у Києві робить все, щоб забезпечувати українських військовослужбовців у Криму, і "частини забезпечені всім необхідним".

За словами Турчинова, у випадну, коли доставляти воду та продути на півострів стане неможливо, українська влада скористається допомогою організації "Червоний хрест".

"Сьогодні забезпечення не припиняється", - підкреслив він.

"Нам сьогодні треба вистояти, зберегти керованість військ і ні в якому разі не допустити вторгнення рос військ на територію України", - підкреслив Турчинов.