ua en ru

Україна звернулась до ОБСЄ щодо масового отруєння питною водою в Макіївці

Україна звернулась до ОБСЄ щодо масового отруєння питною водою в Макіївці Ілюстративне фото (УНІАН)

Представників української влади не пускають на окуповану територію Донбасу

У зв'язку із масовим отруєнням людей питною водою у Макіївці (Донецька область), українська сторона звернулась за допомогою до Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Зазначається, що міністерство у зверненні просить направити у Макіївку представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

"Оскільки представники органів влади України не мають доступу на окуповані території, МінТОТ було направлено звернення до представників СММ ОБСЄ з проханням надіслати представників місії у місце спалаху захворювання для з’ясування причин отруєння населення", - зазначили в прес-службі.

Україна звернулась до ОБСЄ щодо масового отруєння питною водою в Макіївці

Нагадаємо, у Макіївці питною водою отруїлись 117 людей. У "міністерстві охорони здоров'я" ОРДО причиною отруєння вважають неякісну воду.

Зазначимо, постраждалі від масового отруєння в Макіївці почали звертатися до медиків ввечері 25 вересня 2018 року. Причиною масового отруєння людей в Макіївці стала неякісна дезінфекція. Зокрема, воду дезінфікували марганцем, оскільки закінчився хлор.