ua en ru

В окупованій Макіївці сталося масове отруєння питною водою, - Лисянський

В окупованій Макіївці сталося масове отруєння питною водою, - Лисянський Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Лисянський повідомив про 39 випадків госпіталізації

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській та Донецькій області Павло Лисянський повідомив, що у в окупованій Макіївці сталось масове отруєння питною водою. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Лисянський розповів, що увечері 25 вересня 2018 до міської лікарні міста Макіївка почали надходити масові звертання громадян на погане самопочуття з симптомами болі у животі, нудоту, озноб та підвищення температури.

"Причиною отруєння стала поломка або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо комунальному підприємству "Вода Донбасу", яке контролює незаконне збройне формування "ДНР". Напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло", - повідомив Лисянський.

Також він повідомив, що йому відомо про 39 випадків госпіталізації, серед яких двоє дітей до 9 років.

"Місцеві жителі продовжують жалітись на специфічний запах води. Зі слів жителів вода дуже сильно смердить хімією та ліками", - додав Лисянський.

Нагадаємо, у Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті. В інтернаті стався спалах гострої кишкової інфекції, у результаті чого були госпіталізовані 24 особи, серед яких 22 дитини і 2 працівника школи-інтернату.