ua en ru

Україна звернулася у Міжнародну морську організацію з-за провокацій РФ

Україна звернулася у Міжнародну морську організацію з-за провокацій РФ Фото: Україна звернулася у Міжнародну морську організацію через РФ

Поведінка країни-агресора заважає функціонуванню рятувальних та навігаційних служб

Україна звернулася до Міжнародної морської організації (IMO) з заявою про те, що з-за провокацій Росії в акваторії Чорного моря і біля узбережжя анексованого Криму, країна змушена зупинити функціонування морських рятувально-координаційних підцентрів в Керчі та Севастополі на тимчасово окупованій території АРК та Севастополі. Про це йдеться в інформаційному документі, внесеному українською стороною на розгляд підкомітету IMO по навігації, зв'язку, пошуку та рятування, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Як підкреслюється в документі, зупинка рятувальної діяльності в окупованій акваторії Чорного моря збільшила навантаження на Державний морський рятувально-координаційний центр в Одесі і ускладнило його діяльність.

Крім того, представник України звернув увагу членів організації на факти перешкоджання російською станцією в Новоросійську роботі української станції Одеса-НАВТЕКС, а також про припинення РФ передачі навігаційної інформації з безпеки мореплавства про зміни навігаційної обстановки, що впливають на безпеку плавання .

Українська сторона звернулася до координаційної ради проханням розглянути незаконні і односторонні дії РФ, загрозливих безпеки навігації в північній частині Чорного моря.

Нагадаємо, Росія має намір перекрити Керченську протоку майже на місяць.