ua en ru

Росія має намір перекрити Керченську протоку майже на місяць

Росія має намір перекрити Керченську протоку майже на місяць Фото: Росія має намір перекрити Керченську протоку на 23 дні (kerch-most.ru)

Протоку буде перекрито у зв'язку з будівництвом Керченського мосту

Міністерство транспорту Росії опублікувало на своєму сайті наказ, згідно з яким майже на місяць буде перекрито Керченську протоку. Про це повідомляють кримські ЗМІ.

Як повідомляється, така міра пов'язана з транспортуванням і монтуванням судноплавних арок на споруджуваному Керченській мосту.

Зокрема, протоку буде закрито для кораблів і суден з 00:00 до 24:00 у такі дні: 3-6, 8-10, 14-21, 28-31 серпня і 1-4 вересня 2017 року.

У документі пояснюється, що операції з транспортування і встановлення аркових прольотів можуть бути здійснені тільки при повному перекритті судноплавного руху у протоці.

Контролювати рух суден, а також перекривати протоку доручено капітану Керченського морського порту. За планом, перекриття судноплавного руху буде проходити двічі по 12 годин, і двічі за 72 години.

Нагадаємо, в аннексированном Криму заявили про інтерес китайських інвесторів до будівництва тунелю через Керченську протоку.