ua en ru

Коболєв: Україна забезпечить себе газом незалежно від поставок Росії

Коболєв: Україна забезпечить себе газом незалежно від поставок Росії Фото: голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв

Україна може забезпечити потребу в газі з європейського напрямку

Україна зможе забезпечити всі свої потреби в природному газі цієї зими з європейського напрямку в разі, якщо Росія вирішить перекрити постачання цього палива. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Сьогодні отримав багато запитань від абсолютно різних людей на тему "що буде, якщо нам перекриють газ з боку РФ?". Відповідаю: ми можемо забезпечити потреби України в газі цієї зими з європейського напрямку. І наступної. І будь-який інший. Диверсифікація та ринок газу реально працюють", - підкреслив керівник "Нафтогазу".

Сьогодні, на свій превеликий подив, отримав багато питань від абсолютно різних людей на тему "що буде, якщо нам перекрию...

Posted by Андрій Коболєв on 23 листопада 2015 р.

Коболєв зазначив, що потреби в газі Україна може забезпечити з європейського напрямку.

Нагадаємо, "Газпром" допустив припинення поставок газу в Україну через два дні. З причини того, що "Газпром" не отримав нову передоплату від НАК "Нафтогаз України".

У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що кількості газу в підземних сховищах України достатньо, щоб поки не купувати його в Росії.