ua en ru

Україна ніколи не окупить кошти, вкладанні у підготовку до Євро-2012

Україна не зможе "відбити" кошти, вкладені у підготовку до чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". Про це повідомила екс-голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дуже показовою є робота держави щодо залучення інвестицій до "Євро-2012". У нас є програми "Євро-2012". Але ми ніколи їх навіть не окупимо, не те, щоб мати прибутки. Тому що все, що будується - будується за державні кошти. Я знаю, що тільки стадіон Ріната Ахметова, і зараз я знаю, що будує Ярославський. А все інше - я не чула, щоб вкладали гроші", - сказала вона.
За словами Кужель, через корупційну складову і низькі вимоги до підрядників, будівництво об'єктів бюджетним коштом є невиправдано дорогим.
"І уже сьогодні ми маємо, наприклад, той же "Олімпійський", який на 100 млн дол. дорожчий, ніж у Ахметова. Коли я зайшла на стадіон Ахметова, то було зроблено, як євроремонт. Це була дуже гарна споруда. А коли я була на "Олімпійському" - я не знаю, хто такий проект затвердив... Там протяги гуляють - восени і навесні я не знаю, як там матчі проводити. І я просто Богові молилася, щоб дах на мене не впав, бо там навіть штукатурки немає гарної", - наголосила вона.
Як відомо, у суботу, 8 жовтня, у Києві був урочисто відкритий реконструйований НСК "Олімпійський". Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону становить 4 млрд 590,32 млн грн., або близько 573 млн дол. Спорудження "Донбас-Арени" у Донецьку із благоустроєм прилеглих територій коштувало 400 млн. доларів.