ua en ru

Україна не вступить до ЄС, - віце-прем'єр РФ

Російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін вважає, що Україна і Молдова не приєднаються до Євросоюзу. Про це він заявив у середу журналістам в Брюсселі, повідомляє ВВС.

"Для таких держав, як Україна і Молдова, асоціація з Євросоюзом - це не вступ до ЄС. Різниця велика", - зазначив він.

На його думку, "європейська перспектива" цих двох держав "дуже туманна".

"Швидше за все, вони ніколи не вступлять до Європейського союзу, але вже зараз підпишуться під правилами, виконанням чужих норм і стандартів", - сказав Рогозін.

"Ми закликаємо ЄС не підігрівати наших партнерів, щоб вони здійснювали необдуманих вчинків. Не вішати, як відомій домашній тварині, морквину перед носом, розуміючи, що вона цю морквину навіть лизнути не зможе, але буде весь час іти за цією морквиною вперед", - додав віце-прем'єр.

Також він спрогнозував, що у випадку підписання угоди про асоціацію економічна співпраця між Росією та Україною погіршиться.

"Я думаю, що вони (Україна та Молдова) повинні собі здавати звіт у тому, що ми не зможемо в цьому разі розглядати їх як нейтральні держави... Ми не зможемо розміщувати там деякі чутливі технології, нам доведеться їх повністю локалізувати на території Російської Федерації. Це означає великі проблеми, пов'язані з майбутнім авіапрому, космічного співробітництва та багато іншого", - заявив він.