ua en ru

Україна не врахувала жодної рекомендації міжнародних спостерігачів, - CIS-EMO

Україна не врахувала жодної рекомендації міжнародних спостерігачів парламентських виборів. Про це заявив сьогодні глава Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO Олексій Кочетков під час прес-конференції, повідомила прес-служба організації.

"Ми хочемо звернути особливу увагу на ситуацію, яка склалася навколо виборів мера Києва, а також на проблему, яка залишилася ще з жовтневих виборів - п'ять округів, на яких так і не визначили переможця", - зазначив Кочетков.

Він уточнив, що місія CIS-EMO свідомо не припиняла свою роботу в Україні і тепер може стверджувати, що жодна рекомендація організації не була врахована.

"Ми постійно зв'язуємося з представниками влади, нагадуючи їм про необхідність реформи виборчого законодавства, проведення перевиборів на проблемних округах, але поки наші звернення безрезультатні. Ми впевнені, що слід поставити крапку у парламентських виборах", - констатував він.

У свою чергу, керівник українського представництва міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO Олег Верник заявив, що парламент навмисне не модернізує виборче законодавство.

"Після виборів ми звернули увагу, як влади, так і громадськості на необхідність збільшення прозорості виборчого законодавства та демократичності процесу в цілому. Крім того, їх цікавив аналіз в контексті зарплат і рівня життя українських громадян. Але реакція влади фактично відсутня", - повідомив він.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO була створена в 2003 р. як міжнародна неурядова організація. Мета організації - сприяння збереженню і розвитку інституту виборів та громадського контролю за ними в країнах з демократичними системами.

Читайте також: Опозиція відтягує призначення перевиборів на проблемних округах, щоб зашкодити підписання УА з ЄС, - Єфремов