ua en ru

Україна не буде застосовувати жодних санкцій до своїх громадян, які отримають другий паспорт РФ, - Петренко

Україна не буде застосовувати жодних санкцій до громадян України, які отримають другий паспорт Російської Федерації.

Україна не буде застосовувати жодних санкцій до громадян України, які отримають другий паспорт Російської Федерації. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко (на фото) в ході прямої лінії у "Комсомольській правді в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що з українського боку ніхто не застосовуватиме жодних санкцій до тих людей, які отримали інший паспорт", - заявив Петренко.

За його словами, українським законодавством не передбачено подвійне громадянство. Але ситуація у Криму складається таким чином, що деякі українці змушені отримувати російське громадянство.

Петренко зазначив, що працівники бюджетних установ, власники бізнесу змушені отримати паспорт РФ через певний тиск і загрози своїй діяльності.

Нагадаємо, сьогодні Державна дума Росії прийняла закон про спрощене надання російського громадянства для російськомовних. За відповідний документ проголосувала переважна більшість російських депутатів.

Закон спрощує процедури прийняття громадянства РФ носіїв російської мови, родичі яких раніше проживали на території Росії і СРСР. Умовою набуття громадянства є переїзд на постійне місце проживання в Росії і відмова від громадянства іноземної держави.