ua en ru

Україна знайде "нову модальність" співпраці з Митним союзом, - Кожара

Україна знайде "нову модальність" співпраці з Митним союзом. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара в рамках засідання Європейської Бізнес Асоціації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відносини України з РФ, Митним союзом також носять пріоритетний характер. Росія була, є і буде дуже важливим партнером", - заявив він.

Кожара нагадав, що товарообіг з РФ щорічно росте. Торік він склав 57 млрд дол.: "Це рекордний показник. Україна також дуже важлива для РФ... Тому ми розвиватимемо відносини з Митним союзом - це близько 40% всієї зовнішньої торгівлі України".

Міністр відзначив, що на даному етапі Україні і Росії необхідно знайти оптимальний формат співпраці: "Ми шукаємо модальність взаємодії з МС. На сьогоднішній день це не так просто".

За його словами, статутні документи Митного союзу такі, що приєднатися до союзу не можна частково. "Думаю, що це предмет переговорів на цей рік. Будь-яка країна може знайти точки дотику, яким чином співпрацювати з союзом", - відзначив Кожара.

Читайте також: Україні краще підписати договір про асоціацію з ЄС, ніж вступити в МС, - Томбінський