ua en ru

Україна та НАТО розроблять спільний план реформи ДСНС

Україна та НАТО розроблять спільний план реформи ДСНС Фото: Україна та НАТО розроблять план реформи

Володимир Гройсман обговорив реформу з заступником генсека НАТО

Україна та Північноатлантичний альянс розроблять спільний план реформи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що включатиме її інституційне та технічне оновлення. Про це домовилися під час зустрічі прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та заступником генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, передає "Урядовий портал".

"Технічна модернізація ДСНС дуже важлива, українські рятувальники мають бути забезпечені усім, чим необхідно. Тому я би хотів поглибити співробітництво з НАТО саме у цій сфері", - сказав Гройсман.

Відзначають, що у лютому прем'єр-міністр здійснив візит до Брюссел. Між сторонами було досягнуто домовленостей стосовно технічного переоснащення ДСНС.

З метою реалізації домовленостей по реформуванню ДСНС заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань рятувальних операцій у травні відвідає Україну та проведе низку зустрічей.

"З місією, яка приїде, зробимо два компоненти: інституційний і технічний. Ми оцінимо потреби і зробимо спільний план щодо реформи ДСНС. Я готовий його затвердити урядом", - відзначив Гройсман.

У зв'язку з провокаціями Росії, Роуз Геттемюллер запропонувала оновити рекомендації Групи консультативної підтримки НАТО щодо захисту критичної інфраструктури України.

Нагадаємо, голова парламентської асамблеї НАТО заявив, що захист України - це захист Альянсу.