ua en ru

Україна та НАТО не планували обговорення системи протиракетної оборони

Україна та НАТО не планували обговорення системи протиракетної оборони Фото: НАТО

В України та НАТО є значно нагальніші теми для переговорів

Україна та НАТО не планували консультацій щодо системи протиракетної оборони. Про це заявив виконувач обов’язків голови представництва України при НАТО Єгор Божок, повідомляє "Радіо Свобода".

Він також наголосив, що в України та НАТО є значно нагальніші теми для переговорів.

"Ми не планували й не обговорювали з НАТО питання консультацій щодо ПРО. У нас на порядку денному інші, важливіші на сьогодні, теми. У нас на порядку денному більше Чорне море: безпекова ситуація в цьому регіоні, поглиблення взаємодії між Україною та НАТО з метою посилення безпеки та стримування агресії в Чорному морі. А про наслідки розміщення ПРО в Румунії не було ні розмов, ні планів проводити такі розмови", - заявив він.

Разом з тим, офіційний представник НАТО на умовах анонімності завив виданню, що "жодна зустріч з жодною країною не була скасована", а консультації і співпраця з партнерами НАТО продовжуватимуться.

"Останніми роками ми обговорювали питання ПРО з нашими партнерами і продовжуємо взаємодію з цього питання, адже метою НАТО є, наскільки це можливо, щодо ПРО зберігати прозорість, особливо, в період, коли ми підвищуємо нашу обороноздатність", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО на час відмовилося від планів зустрітися з Києвом з питання ПРО.