ua en ru

Україна наполягає на санкціях проти РФ на весь 2017 у разі невиконання Мінська

Україна наполягає на санкціях проти РФ на весь 2017 у разі невиконання Мінська Фото: Петро Порошенко озвучив пропозицію України щодо санкцій проти РФ

Зараз це питання обговорюється серед країн-членів ЄС

Україна наполягає на продовженні санкцій щодо Росії на весь 2017 рік у випадку невиконання нею Мінських домовленостей. Про заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам увечері 23 жовтня.

За його словами, найближчим часом мають зустрітися дипломатичні радники керівництва країн норманської четвірки, а потім міністри закордонних справ, щоб підготувати наступний саміт, де має бути затверджена "дорожня карта".

"Домовилися про те, що ми мали закінчити це до кінця листопада. Вважаю, що ми маємо дуже ґрунтовно і ретельно наполягати на тому, щоб це було зроблено", - зазначив президент.

При цьому Порошенко зауважив: "Якщо цього не відбудеться, то на Раді ЄС, яка відбудеться в грудні, керівництво країн-членів ЄС буде мати всі підстави, щоб продовжити і посилити санкції. І ми, як українська сторона, внесли чітку пропозицію - давайте розглянемо позицію, щоб продовжити санкції не на півроку, а на весь 2017 рік. Зараз це питання обговорюється серед країн членів ЄС".

Глава держави додав, що зараз у Євросоюзі вже не обговорюється питання продовжувати чи не продовжувати санкції, якщо Мінськ не буде імплементований.

"Ми досягли єдності. Звертаю вашу увагу на заяву президента Євроради Дональда Туска, який сказав, що внаслідок проведення нормандського формату на засіданні Ради Європейського Союзу була забезпечена єдність", - наголосив президент.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко пояснив, що передбачає домовленість щодо затвердження "дорожньої карти" Мінських домовленостей.