ua en ru

Україна направила Філіппінам 38 тонн гуманітарної допомоги

Україна направила Філіппінам, населення і територія яких постраждали в результаті тайфуну "Хайян", 38 тонн гуманітарної допомоги у вигляді вантажу з предметами першої необхідності, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Вантаж відправлено 28 листопада з міжнародного аеропорту "Бориспіль" під контролем голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських і віце-прем'єра Олександра Вілкула.

Згідно запиту філіппінської сторони про гуманітарну допомогу, що Україна надала продукти харчування, комплекти електрогенераторів з освітлювальним обладнанням та кабельною мережею, фільтри очищення води, комплекти дезінфікуючих засобів та інше. Загальна вага вантажу гуманітарної допомоги становить майже 38 тонн.

"Цей тайфун виявився одним з найпотужніших за всю історію метеоспостережень. Ціле місто практично стертий з лиця землі. Більше 10 тисяч людей загинули і ще близько 10 мільйонів постраждали. Це справжня гуманітарна катастрофа. Надати допомогу - це наш професійний і людський обов'язок", - сказав віце-прем'єр-міністр України, голова комісії з надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що тайфун "Хайян", який отримав вищу, п'яту категорію, зі швидкістю 379 км/год обрушився на Філіппіни. Висота хвиль сягала 5 метрів. Наслідки стихії вже назвали катастрофічними, хоча її істинних масштабів ще не оцінили. Потужний вітер обірвав лінії електропередач і в лічені секунди зруйнував тисячі будинків. В деяких провінціях були і зсуви, які призвели до додаткових руйнувань.