ua en ru

Україна має намір посилити співпрацю з Японією у сфері інфраструктури, - Гройсман

Україна має намір посилити співпрацю з Японією у сфері інфраструктури, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Україна готова до посилення економічного співробітництва з Японією

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна готова посилити співробітництво з Японією в реалізації масштабних проектів, насамперед інфраструктурного напрямку. Про це повідомляє прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі Гройсмана з міністром закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане.

"Ми дякуємо і цінуємо принципову позицію офіційного Токіо щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. І налаштовані на посилення економічного співробітництва, зокрема в реалізації масштабних проектів з японськими компаніями", - заявив Гройсман.

Згідно з інформацією прес-служби, прем'єр поінформував главу МЗС Японії про ключові принципи політики реформ українського уряду, спрямованих на прискорення економічного зростання і підвищення соціальних стандартів.

У свою чергу, Накане підкреслив, що Японія відзначає прогрес в Україні і готова продовжити підтримку соціально-економічних змін в Україні.

"Я також хочу повідомити, що уряд Японії завершив процедуру спрощення візового режиму для громадян України. Крім того, ми говоримо про відкриття Офісу урядового агентства міжнародного співробітництва "Джайка" (JICA) в Україні найближчим часом", - заявив Накане.

Наголошується, що під час переговорів сторони підтвердили спільні позиції з низки міжнародних питань. Зокрема, японський міністр повідомив про продовження політики санкцій проти країни - агресора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія з 1 січня 2018 року спрощує візовий режим з Україною.