ua en ru

Україна має намір врегулювати питання експорту деревини за нормами СОТ і ЄС

Україна має намір врегулювати питання експорту деревини за нормами СОТ і ЄС Фото: деревина

Наразі тривають переговори з європейськими партнерами щодо узгодження всіх позицій

Україна має намір врегулювати питання експорту деревини за нормами Світової організації торгівлі (СОТ) і Європейського Союзу (ЄС). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, коментуючи питання мораторію на експорт лісоматеріалів необроблених, зазначила, що на сьогодні заборона стосується вивозу лісу в круглому вигляді, крім сосни, мораторій на яку вступає в дію з 2017 року.


Вона зазначила, що це питання потребує врегулювання з боку України як надійного члена Світової організації торгівлі та партнера, який повинен виконувати всі вимоги, передбачені угодою з СОТ та Європейським Союзом.

"У цій угоді є розділ, яким забороняється вводити будь-який мораторій. Загалом, український закон про мораторій ухвалювали, щоб розвивати вітчизняну деревообробку. Однак на сьогодні стало очевидним, що робити це шляхом повної заборони було неправильним", - наголосила вона, додавши, що наразі тривають переговори з європейськими партнерами щодо узгодження всіх позицій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України пропонує парламенту скасувати тимчасову заборону на експорт лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді.