ua en ru

Україна не має наміру реагувати на заяви Держдуми РФ щодо закону про освіту

Україна не має наміру реагувати на заяви Держдуми РФ щодо закону про освіту Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко закликав Міносвіти зайняти активну позицію щодо захисту закону

Україна не має наміру реагувати на заяви Держдуми Російської Федерації (РФ) щодо закону про освіту. Про це сьогодні на зустрічі з працівниками освітньої сфери заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не повинні і не будемо звертати увагу на ці істеричні заяви Державної думи РФ, яку давно прозвали в'язницею народів, з якої ми вирвалися і - я підкреслюю - в яку ніколи не повернемося", - сказав він.

Також, Порошенко підкреслив важливість прийняття закону і закликав Міністерство освіти і науки зайняти активну позицію щодо захисту свого бачення гарантій і прав національних меншин.

"Міністерство освіти за моїм дорученням вже звернулося до Ради Європи, Венеціанської комісії. Але прошу, пані Лілія (міністр освіти і науки України Лілія Гриневич), щоб ми не були пасивними ждунами і активно захищали своє бачення обов'язкових гарантій прав національних меншин", - заявив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нова редакція закону України "Про освіту" вступила в силу. Документ опублікований 27 вересня в газеті Верховної Ради "Голос України". Закон, зокрема, вводить 12-річне навчання для школярів