ua en ru

Україна знаходиться в газовій блокаді Росії, - Продан

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан констатує, що Україна знаходиться в газовій блокаді Росії.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан констатує, що Україна знаходиться в газовій блокаді Росії. Про це Продан заявив під час українсько-японських консультацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Україна знаходиться в газовій блокаді Росії. Фактично почалася вже третя газова війна. Через дії терористів на сході країни руйнується наша енергетична інфраструктура", - сказав міністр.

"У цій ситуації уряд України робить все можливе для забезпечення енергоресурсами населення. У цих складних умовах ми думаємо також про майбутній розвиток, і ми його пов'язуємо з високотехнологічним обладнанням, впровадженням ринкових механізмів та інтеграцією України в єдиний простір ЄС. Сьогодні ми підпишемо спільну заяву з питань енергетики та меморандум про співпрацю з конкретного проекту. Ми відновимо те співробітництво, яке було започатковане чотири роки тому", - додав Продан.

Нагадаємо, з 16 червня 2014 р. Росія припинила постачання газу Україні через борги.