ua en ru

Україна почне безмитний експорт товарів до ЄС вже в квітні 2014 р

Одностороннє скасування мит на експорт українських товарів в країни Європейського Союзу почне діяти вже у квітні 2014 р.

Одностороннє скасування мит на експорт українських товарів в країни Європейського Союзу почне діяти вже у квітні 2014 р. Про це у своєму Twitter написав євродепутат Павел Залевський, який виступав доповідачем з цього питання.

"Тепер, я можу написати: Європарламент схвалив мій звіт про скасування митних зборів для України. Система набуде чинності вже в цьому місяці", - написав Залевський.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозував, що Україна зможе почати безмитний експорт своїх товарів у країни Євросоюзу з 15 травня 2014 р.

При цьому урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький відзначав, що система безмитного експорту українських товарів до Європи може почати діяти в кінці квітня 2014 р.

Зазначимо, сьогодні Європарламент схвалив скасування мит на експорт товарів з України. При цьому прибуток України від скасування мита оцінюється в суму близько 500 млн євро на рік.