ua en ru

Україна може почати переговори з Польщею щодо збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні

Україна може почати переговори з Польщею щодо збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омелян наголосив на необхідності подальшої роботи над розвитком залізничного сполучення з Польщею

Україна може почати переговори з Польщею щодо збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Так, у відомстві відбулася нарада з удосконалення функціонування пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону.

"За результатами наради Держприкордонслужба та Державна фіскальна служба мають визначитись з ресурсами, які необхідні для розширення пропускної здатності наявної мережі пунктів пропуску, перед усім на кордоні з Польшою, "Укравтодор" повинен забезпечити належний стан під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску. Вирішено також звернутись з проханням до МЗС розпочати переговори із польською стороною щодо збільшення пунктів пропуску", - йдеться у повідомленні.

Крім того, глава відомства Володимир Омелян наголосив на необхідності подальшої роботи над розвитком залізничного сполучення з Польщею та іншими країнами, налагодженням нових шляхів швидкісних залізничних сполучень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Омелян заявив про необхідність удосконалення роботи пунктів пропуску на кордоні.