ua en ru

Омелян заявив про необхідність удосконалення роботи пунктів пропуску на кордоні

Омелян заявив про необхідність удосконалення роботи пунктів пропуску на кордоні Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омелян звернувся із проханням пришвидшити час проходження кордону пасажирськими автобусами

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про необхідність розширення пропускної здатності пунктів пропуску на українському кордоні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, у Міністерстві інфраструктури відбулся нарада за участю представників "Укравтодору", Держприкордонслужби, "Укрзалізниці", Мінфіну, Мінекономрозвитку, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби України.

"Нам треба розширювати пропускну здатність пунктів пропуску: кількість смуг, кількість співробітників. Нам треба звертатись до досвіду польських колег і країн ЄС, починати з невеликих пунктів пропуску, налагоджувати роботу, потім поширювати алгоритми на більші пункти пропуску", - зазначив Омелян.

Зокрема, у ході зустрічі обговорювалися питання ремонту під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску на українсько-польському, українсько-угорському, українсько-румунському та українсько-словацькому державному кордоні, доцільність збільшення існуючих автомобільних пунктів пропуску, реалізації договорів між Україною та Польщею і Угорщиною щодо надання кредитів на умовах пов’язаної допомоги, розмежування руху легкового та вантажного транспорту тощо.

Крім того, Омелян звернувся із проханням пришвидшити час проходження кордону автобусами, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінінфраструктури очікує на позитивний результат переговорів з Ryanair до кінця серпня.