ua en ru

Україна почала консультації з Мінінфраструктури РФ за транзит вантажівок

Україна почала консультації з Мінінфраструктури РФ за транзит вантажівок Фото: Андрій Пивоварський

Консультації також розпочато з європейськими партнерами

Україна почала технічні консультації з Міністерством інфраструктури Росії щодо вирішення питання зупинки транзиту вантажного автотранспорту. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми почали технічні консультації з нашими європейськими партнерами, ми почали технічні консультації з Міністерством транспорту РФ щодо вирішення даної ситуації", - повідомив Пивоварський.

Міністр також зазначив, що Міністерство закордонних справ України направило ноту в МЗС РФ з проханням пояснити ситуацію.

"На період пояснення були введені тимчасові обмеження на дію тимчасових дозвільних документів для пересування автотранспортних засобів, зареєстрованих в РФ через територію України", - уточнив Пивоварський.

За його словами, заборона Міністерства транспорту РФ на транзит українських фур фактично є порушенням міжнародного права і міжурядових угод.

Нагадаємо, Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації з території України. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 15 лютого 2016 року.